to-adorn-their-handsI många länder, speciellt inom de orientaliska, är det mycket populärt att smycka ut händerna. Främst används Henna för att göra vackra målningar men ett annat sätt att smycka ut händerna är att använda sig av ringar. Dessa finns i flera olika storlekar, färger, klassiska eller mer moderna och i olika material. Man kan köpa ringar för flera olika partier av händerna och inte bara att klassiskt bära dem runt nederdelen av fingret. Idag finns det nämligen ringar som skall träs runt övre delen av fingret, runt fingret kopplat till handleden eller ringar som sammanbinder flera olika fingrar. Valen är som sagt många.

För att återgå till Henna, kan det vara intressant att prova detta för att uppleva hur till exempel en tatuering skulle se ut utan att den blir permanent direkt. Detta kan vara ett riktigt vackert sätt att smycka ut händerna på. Man kan måla flera olika sorters blommor, symboler eller figurer alltefter tycke och smak. Henna försvinner oftast efter några veckor, men när man precis har målat sig gäller det att inte tvätta händerna på några timmar så att färgerna verkligen fastnar. Henna-målningar kan såklart göras på flera olika ställen på kroppen, men på händerna kommer de garanterat att sticka ut vackert.

Förutom Henna och ringar för att smycka ut fingrarna och händerna kan man också använda sig av armband för att göra sina händer extra fina. Kanske vill man ha ett riktigt markant armband som fångar allas uppmärksamhet eller vill använda någonting mer diskret som inte syns alltför mycket. Det finns till och med armband som binds ihop med ringarna runt fingrarna och skapar en sorts utsmyckning med kedjor. Det handlar såklart om vad man tycker om och vad man känner sig bekväm i. Oavsett om det är Henna, ringar eller armband som man väljer att smycka ut sina händer med, kommer det garanterat att bli vackert.