hats-for-allHattar kan vara riktigt spännande accessoarer att smycka ut sig med. Det finns en hel del olika hattar att välja emellan. Den ena kan vara mer unik än den andra. Man kan välja att prova en klassisk hatt eller kanske en mer modern. Detta är ett sätt att verkligen visa upp sin karaktär och sticka ut ifrån mängden. Allt beror på hur personen i fråga väljer och vilken smak man har. Det finns modeller i flera olika storlekar, färger, textilier och material.

Förr i tiden användes hattar främst av män, men med tiden utvecklades modet och även kvinnor anammade denna accessoar, som verkligen ger det lilla extra till en utstyrsel. Klassiska herrhattar används idag flitigt även bland kvinnor och gränserna mellan vad som anses vara manligt eller kvinnligt suddas alltmer ut. Det finns ingenting som är rätt eller fel när det gäller hattar men dock vissa tumregler som kan vara bra att följa. Att till exempel använda en hatt som är för stor leder oftast till att man inte riktigt ser ordentligt medan en för liten hatt inte får plats på huvudet och kan därför se konstig ut. Rätt storlek är därför att rekommendera.

Hattar används oftast inte inomhus i Sverige, men det tummas alltmer på den regeln. Ska man gå på fest kan en hatt användas även inomhus då reglerna inte är lika stränga som till exempel på jobbet eller när man studerar. Det finns mängder med olika modeller, färger och textilier att välja emellan. Man kan därför verkligen låta fantasin flöda och inte vara rädd för att sticka ut. Vill man veta mer om hattmodet, vilka stilar som finns och vilken modell som passar bäst vid vilket tillfälle eller har övriga funderingar kan man reda ut frågetecknen här. Hattar kan verkligen vara pricken över i:et för att få till den perfekta outfiten.