fashion-and-fashion-iconsMode är ett ämne som sedan länge har varit mycket hett. Det handlar inte bara om kläder eller hur man väljer att styla sig, utan mode innebär så mycket mer. Man kan se tendenser och influenser ifrån olika händelser som sker runt om i världen reflekterat i de stora modeskaparnas kreationer. Mode har alltid handlat om att påvisa någonting samt att våga uttrycka sig, visa sina känslor och tycken eller misstycke. Olika modeller har använts i krigsperioder eller olika epoker som har spelat en stor roll för kvinnans frihet. Ett exempel på detta är när den första kvinnan använde sig av en bikini och blev kallad för en rad olika glåpord. Idag är detta ett helt vanligt plagg. Numera ser man en stark tendens hos modeskaparna att ta fram kläder som inte påvisar kön, det vill säga att både män och kvinnor kan bära upp plagget.

För individen som följer trender gäller det att alltid hänga med i svängarna, eftersom mode är dynamiskt och ombytligt hela tiden. Man måste vara alert och hålla sig uppdaterad, inte bara med vad som redan är trend utan även vad som tycks vara en tendens som leder till en trend. Vill man vara en sann modeikon skall man inte heller vara rädd för att våga bryta mönster, sticka ut eller att prova nya kreationer. En sann modeikon är inte rädd för vad andra skall tycka och tänka samt är självsäker i sin egen kreation och vågar stolt bära upp sin idé. Många modeikoner blev i början hånade och ansågs nästintill galna innan man beskrev dem som genier.

Mode är som sagt ett hett ämne och handlar om så mycket mer än bara plagg och kläder. Vill man bli ihågkommen som en sann modeikon gäller det att leva för sitt mode, våga tänka i nya banor och dessutom vara riktigt uppdaterad inom trender och tendenser.