necklaceHalsband kan göra en riktig skillnad när det gäller att klä upp sig till en fest men även till vardags.  Ett halsband kan både vara en diskret accessoar eller ett smycke som verkligen fångar allas uppmärksamhet. Allt beror på hur personen i fråga väljer och vilken smak man har. Det finns modeller i flera olika storlekar, färger, textilier och material. Kanske föredrar man de mer klassiska modellerna som silver eller guld? Man kanske är lite mer vågad och väljer färglagda halsband i trä, plast eller liknande material.

Halsband fungerar bra både för män och kvinnor i alla åldrar. Det kan dock vara bra att fundera över om ett barn bör ha ett halsband som det kan fastna i när han/hon till exempel är ute och leker. Det kan då bli någonting farligt och bör därför undvikas. Smycken är unisex och det finns inga rätt eller fel när man väljer modell.

Det kan även vara roligt att göra sitt alldeles egna halsband. Allt man behöver är tråd och vad man faktiskt vill trä halsbandet med. Tillverkar man ett halsband till barn, kan det vara kul att använda olika material ifrån skogen såsom kottar, löv eller kanske små stenar som man kan klistra ihop. Vill man  göra ett mer klassiskt halsband, kan man använda sig av pärlor eller andra utsmyckningar.  En del plockar gärna snäckor ifrån stranden.

Olika halsband passar till varierande typer av klädslar men återigen är det svårt att säga vad som är rätt eller fel eftersom alla har sin egna smak. Kanske vill man verkligen påvisa någonting med ett halsband och därför hänger på sig ett smycke med någon specifik text. Kanske har man ett favoritord som man tycker om eller kanske ett släktnamn. Det finns oändligt med alternativ. Man ska inte vara rädd för att hitta sin egna stil som gör halsbandet personligt.